divendres, 30 de maig de 2008

NOTICIA PUBLICADA A LA WEB DE L´AJUNTAMENT DE TARRAGONA

clicant el titol us redireccionara directament a la noticia original del blog antic.
Tarragona es compromet amb el llegat jueu
Dijous, 22 de Maig de 2008
L’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel (ARCCI) han signat un conveni per la recuperació i promoció del passat judeo català a la ciutat de Tarragona. El conveni l’han signat l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i el president de l’ARCCI, Francesc Andreu Lascorz, que han estat acompanyats per les tinents d’alcalde, Begoña Floria i Rosa Rossell.

Davant d’aquesta signatura l’Ajuntament de Tarragona i l’ARCCI, es comprometen a treballar per emprendre iniciatives comunes que comencen amb el projecte “Enyorada Tarragona” de l’Ajuntament. També s’ha establert la promoció d’accions conjuntes encaminades a la investigació o promoció del llegat judeo català de Tarragona; a la col·laboració en l’organització de seminaris, conferències, cursos de formació, trobades i jornades informatives, entre d’altres.

“Enyorada Tarragona” és un projecte pensat des de l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament i que vol reflectir, pensant principalment en l’època medieval, una revalorització i recuperació dels diferents àmbits, des de culturals a didàctics i patrimonials del món judeo català i la seva relació amb la ciutat de Tarragona

http://www.tarragona.cat/actualitat/noticies/noticia.php?id=274

Els treballs de consolidació de Ca la Garsa, a punt de finalitzar
Dilluns, 5 de Maig de 2008
L’àrea de Patrimoni Històric de l’Ajuntament, que encapçala la tinent d’alcalde Rosa Rossell, està finalitzant aquests dies els treballs de consolidació d’urgència de Ca la Garsa. Les tasques -que es van iniciar al mes d’octubre- han consistit en remuntar els arcs medievals que van caure el passat mes de setembre i en consolidar els que havien quedat dempeus. Així mateix, els tècnics també han instal·lat una tanca de base de blocs de formigó i d’obra damunt de la qual n’han col·locat una altra de metàl·lica amb la finalitat de tancar la finca i protegir el solar de cara a futures actuacions.

Una vegada finalitzats aquests treballs, es procedirà a reprendre els treballs arqueològics que han de permetre conèixer l’edifici medieval i els seus precedents de l’època romana i de l’antiguitat tardana. De fet, Ca la Garsa es troba molt a prop de l’antiga plaça del Fòrum provincial que data del segle I. En aquest espai, a l’època visigoda (segles VI i VII) hi havia un conjunt arquitectònic de tipus religiós, relacionable amb una església dedicada a Sant Pere.

En total, la intervenció tindrà un cost de 72.000 euros. 30.000 d’aquests seran per les tasques de consolidació, 12.000 per a la instal·lació del tancament i 30.000 es destinaran als treballs arqueològics.

Depenent dels resultats de la intervenció arqueològica i estudis de tipus històric que s’han dut a terme, s’estan plantejant, paral·lelament, diferents possibilitats per plantejar el futur d’aquest espai històric, un dels escassos testimonis reconeguts del call jueu de la nostra ciutat.

Segons declaracions de la tinent d’alcalde de Cultura, Patrimoni i Ensenyament, Rosa Rossell, “els treballs duts a terme a Ca la Garsa entraran en una segona fase, que consistirà en estudiar el futur de l’edifici medieval. Aquesta solució porta a treballar de forma paral·lela i coordinada el tema de la difusió de la ciutat medieval de Tarragona i el seu passat jueu, com element integrador de l’actual ciutat”.

http://www.tarragona.cat/actualitat/noticies/noticia.php?id=258

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I de on sortiran aquests €€€€€ els posa l´Ajumtament o els treuran del fon de la LLei de Barris??????

Anònim ha dit...

Es molt gràcios tot plegat, encara no han començat el projecta de regeneració de la part alta, una adjudició de data 27/06/2007 (la última), on el sr. Joaquim Nadal va anunciar a la ciutat de Tarragona conjuntament amb el sr.Ballesteros, aquest projecta amb data de termini el 2011, amb uns grans projectes un d'ells, la nova zona verda a la plaça Ripoll, in ja estar invertint en d'altres actuacions de fum.Començarem pel primer i així fins arribar on haguem d'arribar.

Anònim ha dit...

Si que han fet, mira han fotut fora als dos directors anteriors i han posat un enchufadet que cobra el dels dos i fa la meitat.

Anònim ha dit...

Esto es la tonica general en este equipo de gobierno,muchos enchufados, pocos profesionales y mas incompetentes,asi va la ciudad,y peor el Casc Antic donde alguna zona es tercermundista.