divendres, 6 de febrer de 2009

Carme Crespo: "El 2009 serà l'any del Pla Integral de la Part Alta"

Ens ha enviat un escrit un veï preocupat.


Realment no m'ho podia creure, feia anys que sentia comentaris dels veïns, la familia, i amics residents a la Part Alta , en relació a la frustració que els provocava l'actitud dels polítics que s'adreçaven a ells per temes relacionats amb el barri.

Finalment hem vaig decidir, vaig assistir a una sessió informativa adreçada als veïns per informar-nos de les actuacions previstes en els nostres carrers, places, comerços etc... (PIPA)

Vaig arribar una mica tard, no hi havia lloc per seure, hem va impressionar l'elevada assistència, el silenci i el respecte amb el que s' escoltava a la Sra. Carme Crespo, que amb certes indecisions anava "cantant els milions d'euros que es gastarien a la Part Alta".Fins aquí hem va semblar un discurs fàcil amb poc esforç de transmetre rés més que els diners que s'invertirien, fins hi tot ens va advertir que “ells” es a dir Tarragona si que tenien els diners que l'estat a posat a disposició dels municipis... en un punt la Sra. Carme Crespo va dir rient _NO com d'altres municipis que diuen que els tenen i no els tenen, no diré noms.....Diners!

Mes endavant vaig presenciar el drama, els veïns uns amb dificultats altres amb fluïdesa, alguns amb desconfiança anaven formulant preguntes a la Sra. Carme Crespo, no vaig veure ni el mes mínim interès per part de la Sra. Carme Crespo en contestar el que es preguntava, no vaig percebre per part seva ni el respecte ni el silenci que tots els presents havíem tingut.Sincerament crec que per a ella era un tramit concret, llegir els diners que s'invertirien i marxar d'allí el mes ràpid possible.

Es trist molt trist que la Sra. Carme Crespo respongui _Vagi a consultar el PIPA a l’ OMAC! Aixecant un exemplar imprès del PIPA, a una pregunta intel·ligent que va formular un veí.

Jo venia d'un curs de planejament on un dels tècnics responsables del POUM del seu municipi explicava amb veritable passió el procés de participació ciutadana en el planejament de la seva ciutat, de com avanç de fer rés s'ha de tindre una idea global i sobre tot s'ha de transmetre als ciutadans, no en el llenguatge d’un document tècnic sinó amb la proximitat necessària per arribar a tothom.

Molts dels veïns sabem de les dificultats tècniques, burocràtiques i econòmiques que poden dificultar actuacions urbanes, però potser la Part Alta tan sols té una dificultat que es l'humana.

De fet la Sra. Carme Crespo no tenia ni idea de normativa, tràmits, incompatibilitats etc..
No sabia si eren bombetes o fanals, cada cop que deia alguna cosa incorrecta amb total seguretat , el tècnic que l’acompanyava li feia un comentari i ella rectificava sobre la marxa.
Tot això ni ho comentaria si la seva actitud hagues sigut més franca amb un tracte de tu a tu, de fet els que en sabem de veritat som els veïns. Amb actitud defensiva no va ser capaç de transmetre l’ilusió i esforç que de ven segur hi ha darrere del PIPA.

S'hauria de poder explicar quina es la determinació política d'un equip de govern per la Part alta , de quina manera es pensen fer les coses i de quina no s’esta disposat a fer-les.

Perquè el problema de la Part Alta no es tant el que no s'ha fet, sinó de com s'han fet les coses, a mitges, improvitzant, els carrers es mullen religiosament cada dia però no es renten, si es treu un senyal de circulació provisionalment no es reposa, si s'organitzen activitats artístiques que folren una mitgera amb gespa simulant un camp de futbol es deixa que es degradi l'obra artística fins que un cop de vent et fa caure la moqueta a sobre.......i així casi tot.

Per cert a la mateixa taula on seia la Sra. Carme Crespo hi havia gent que no va dir res, i assentats a les cadires n'hi havia molts que tenien coses a dir.


Un veï.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest comentari es bonissim,reflexa la realitat dels que vam assitir a questa sessio informativa.Animo al vei que ha fet aquesta reflexio que la envii als mitjants de comunicacio.Ja es hora que la gent comenci a manifestar les seves idees i pensaments sense por.

Anònim ha dit...

Gracias amigo por este gmeil Con vuestro permiso y el mío me tomo la libertad de hacer este comentario.Resulta muy significativo que la AAVV de la Part. Alta,que meses atrás su “ presidente expuso públicamente su dimisión” con posterioridad esta misma asociación manifestó también públicamente su disconformidad y desacuerdo por la falta de cumplimiento de los compromisos pactados( según la misma asociación) en cerca de un centenar de reuniones y ahora se acojan al anagrama municipal que criticaban para convocar una reunión liberada por la Sra. Carmen Crespo y permaneciendo en silencio como meras figuras decorativas y participando en la desinformación a la que nos tienen acostumbrados

Anònim ha dit...

Tens tota la raó esquina del politico i amigos La cara de vergonya els haurien de caure a mes d'un, com és possible que un veí i un parell de polítics enganyin un barri és que al final si seguim tal com anem ens donaran pel darrere,i jo em pregunto on estan aquests parell d'ous que tenim en la part. alta o som tots maricas disfressats de mascles

Unknown ha dit...

Ho esperem tot... volem el pa sencer :-)

Apa Noi ha dit...

PODEU PENJAR EL CATELL AL VOSTRE BLOG , PASEU PER EL MEU BLOG APA NOI
GRACIAS

Anònim ha dit...

preberite celoten blog, kar dober

Anònim ha dit...

potrebo, da preverijo:)